Home |  Despre noi |  Produse |  Galerie |  Referinte |  Contact
Aliajul clopotelor
line-menu
Fabricarea clopotelor
new-line-menu
Functionarea clopotelor
line-menu-up
Personalizarea clopotelor
small-line-menu
Returnari clopote fisurate
small-line-menu
Suduri clopote de patrimoniu
small-line-menu
Restaurarea clopotelor
main-menu-line
Structuri de sustinere clopote
main-menu-line
Sunetul clopotelor
second-line-menu
Automatizari clopote
third-line-menu
Candelabre si aplice
fourth-line-menu
Ceasuri de turn
fourth-line-menu
Restaurari ceasuri vechi de turn
right-line-menu
Sfesnice
new-line-menu
Lumanarare
new-line-menu
Cruci de turn
sixth-line-menu
Tochite de bronz
seventh-line-menu
Carilioane
Pentru a va convinge de calitatea lucrarilor noastre va invitam sa vizitati sectiunea referinte. Acordati-ne increderea dvs. si nu veti fi dezamagiti.
B&L Construct
Str. Mogosesti, nr. 455,
loc. Satulung, Maramures

Tel./Fax. +40-262-210018 

E-mail: clopoteblotor@yahoo.com


Din cauza lipsei de revizii anuale (sau la intervale de doi ani), pentru buna functionare a clopotelor si a sistemului complet (daca e vorba de automatizari), foarte adesea sunt necesare aceste lucrari de restaurare.

Din pacate, putini beneficiari inteleg ca suma cheltuielilor de intretinere (reviziile) ale clopotelor sunt foarte mici in comparatie cu posibilele pierderi.

Care sunt riscurile lipsei de intretinere? Vom prezenta in randurile urmatoare situatiile in care clopotul se poate deterioara si fisura:
1. Limba clopotului este prinsa de o bucata de piele ce in timp slabeste - astfel punctul ei de lovire se modifica (mai precis, coboara). Acest lucru duce la deplasarea punctului de lovire. Rezistenta clopotului cade si acest lucru duce inevitabil la fisurare. De asemenea, clopotul isi pierde si tonalitatea.
2. Bila limbii trebuie sa aiba o suprafata perfect sferica astfel incat punctul de contact sa fie optim. In situatia in care din cauza uzurii excesive aceasta isi pierde forma (devine mai plana), apare fisurarea.
3. In timp clopotul trebuie intors (dupa cativa zeci de ani de utilizare) - datorita faptului ca apare uzura in punctele de lovire. Intoarcerea este astfel necesara.
4. Cumpana nu este egalata corect; in acest caz, clopotul este folosit gresit.
Intre accesoriile clopotului, jug (cumpana) si gabaritul clopotului trebuie sa existe o armonie (un echilibru) care sa permita o utilizare optima in timp. Altfel, exista acelasi risc al fisurarii clopotului.

CONCLUZIE:
O restaurare nu este atat de costisitoare precum ar fi o returnare (comparativ cu situatia in care neglijenta duce la fisurarea clopotului).

Copyright 2010 B&l Construct - Toate drepturile rezervate.